Izrada namještaja

23Namještaj određuje vaš životni prostor i važno ga je izraditi točno po mjeri, uknapirati. Prilikom izrade namještaja bitno je najprije pozicionirati ga i ispravno prezentirati u prostoru.

Izrađujemo namještaj za sve vaše prostore: kuhinje, spavaće i dječje sobe, razne vrste ormara, kupaonske elemente i ostali namještaj po mjeri vašeg prostora. Za izradu namještaja koristimo iverale različitih dekora i boja, medijapan ploče, kuhinjske radne plohe, acryl visokog sjaja i ostale.

Iverali su ploče koje se dobivaju prešanjem drvenog iverja i veziva te su oplemenjene dekor papirima koji mogu biti jednobojni ili kao imitacija drvenih površina. Oplemenjena iverica je vrlo rasprostranjena za izradu namještaja i uređenje interijera, dolazi u različitim debljinama među kojima se najčešće koriste iverali od 18 ili 19 mm. Rubovi ploča se zaštite rubnim trakama koje služe protiv mehaničkih oštećenja, ali imaju i estetski značaj.

MDF (medijapan) ploče su konstantne gustoće po debljini što omogućava obradu glodanjem, time ploče postaju pogodne kao zamjena i nadomještaj punom drvetu. Površina ploča se obrađuje višeslojnim lakiranjem, a ukoliko se želi visoki sjaj zadnji sloj se dodatno polira. MDF ploče se najčešće koriste kao fronte u namještaju, ne postoji prijelaz kod rubne trake koji je blago prisutan u iveral pločama.

Kuhinjske radne plohe se koriste kao radne ploče u kuhinjama, imaju veću otpornost na udarce, ogrebotine, temperaturu i kemikalije, najčešće dolaze u debljini od 38mm i mogu se koristiti i u drugim prigodama u modernom interijeru.

Acryl visokim sjajem u kojem se acrylna masa nanosi na MDF,  dobivamo stabilne i efektno sjajne površine, koje su cijenom pristupačnije od lakiranih MDF ploča. MDF ploče jedino omogućuju obradu rubova glodanjem što u iveralu i acrylu nije moguće.